Neem direct contact op, bel NU, +31-6-51190164

loopbaanadvies en coaching

Waarom loopbaanadvies?

  • Haal je geen voldoening en energie uit je werk?
  • Zit je niet meer op de juiste plek?
  • Mis je uitdaging in je werk?
  • Wil je ontdekken hoe je jouw kwaliteiten kunt inzetten en wat jouw drijfveren zijn?
  • Heb je zorgen over je duurzame inzetbaarheid?
  • Zoek je naar de balans tussen werk en privé?

Dit zijn vragen die regelmatig worden gesteld. Deze vragen kunnen zowel je werk als privéleven beïnvloeden. Het is belangrijk om hierbij stil te staan en op zoek te gaan naar antwoorden. In de oriëntatie op je loopbaan gaan we aan de slag met deze vragen.

Inhoud gesprekken

Elke vraag is anders en daarom ben je welkom voor een kosteloos oriënterend gesprek; neem in dat geval contact op.

In het gesprek staan we uitgebreid stil bij je (loopbaan)vraag en bespreken we de mogelijkheden van het traject, eventuele communicatie met je werkgever en de kosten. Vanzelfsprekend is deze kennismaking ook bedoeld om te onderzoeken of we voldoende gespreksklik hebben.

Mogelijkheden voor vervolggesprekken zijn:

1. Het koersonderzoek

In het koersonderzoek besteed je in ongeveer 6 gesprekken aandacht aan je levensloop, persoonlijke waarden en thema’s, drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en belemmeringen. Ook is er aandacht voor je persoonlijke voorwaarden voor vitaliteit en zingeving. Ter voorbereiding op de gesprekken werk je aan maatwerkopdrachten, passend bij de verschillende thema’s.

Na afloop heb je een realistisch en motiverend perspectief geformuleerd, inclusief een stappenplan waarmee je jouw nieuwe koers kunt realiseren.

2. Birkman assessment

Birkman is een zelfbeoordelingsinstrument. Het meet onder meer je werkstijl, productieve gedrag, stressgedrag, behoeften en motivatie ten aanzien van je werkomgeving. Het geeft inzicht in welke (werk) omgeving bij jou past en wat jij nodig hebt van je omgeving om ‘de beste versie van jezelf’ te zijn. Afhankelijk van jouw vraag kan de rapportage geleverd worden met een carrière rapport en/of een coaching rapport.

Lees hier meer over de Birkman methode.